Granny Stribes tæppe

Der samler sig hurtig mange bomuldsrester hjemme hos mig. 

Disse rester gemmer jeg i en kasse, og når den er ved at være fyldt, er det tid til at få taget hul på nogle "reste-projekter".


Granny Stribes er perfekt til at få brugt nogle af de mange rester. 

Her har jeg taget alle de blå nuancer jeg havde liggende, og blandet dem tilfældigt sammen. 

Jeg synes det giver et fint udtryk til tæppet, at farvekombinationen ikke er så kontrolleret, men stadigvæk matcher, da det er samme nuancer. 

Hvis du har lyst til at lave tæppet, kommer her opskriften... Der er lidt forskellige måder at gøre det på. Jeg hækler meget løst, men hvis du hækler stramt, kan det være nødvendigt at lave en lm mellem stgm-grupperne. Men der må du prøve dig frem, hvad der fungerer for dig! 


For at arbejdet ikke bliver for stramt, vil jeg anbefale at du slår lm-rækken op i dobbelt garn. Lav lm til du synes arbejdet har den rette bredde - Det er dog vigtigt at arbejdet går op i 3 Igen afhænger det af din hæklefasthed, hvor mange lm der skal til. Typisk passer det med, at du skal slå 174 masker op, for at få en bredde på 115cm, eller 126 masker, til et tæppe på 90cm. 


Når du har slået det ønskede antal luftmasker op, fortsætter du i enkelt tråd med: 


1. Hækl 1fm i hver lm, rækken ud. Vend med 3lm. 

2. Start i den 3. fm. (Hækl 3stgm i samme maske (1 stgm-gr.), spring 2 fm over) og gentag rækken ud. Vend med 3lm 

3. 2stgm i mellemrummet mellem forrige rækkes stgm-gr., (3stgm-gr. i mellemrummet) x rækken ud. Vend med 3lm. 

4. Gentag punkt 3 indtil tæppet har den ønskede længde. 


Jeg har skiftet farve for hver gang jeg har hæklet 2 rækker. Det synes jeg giver et fint farvespil - men du kan gøre det efter hver række, eller lave flere rækker i samme farve. Når du skifter farve, sætter du det nye garn til inden du laver de 3 vende-lm. Herefter laver du de 3 lm, med begge tråde, så garnet bliver hæftet. Farveskiftet skjules, når du laver kanten til sidst. 


Når du har lavet tæppe i den ønskede længde, hæfter du alle enderne, inden du laver kanten. I princippet kan du klippe enderne da de er hæftet, eller hækle første runde på kanten hen over garnenderne, for at skjule dem herunder. Jeg har dog valgt at sy enderne ind i tæppet - for at være sikker på at de ikke går op. Det tager længere tid, men tiden er godt givet ud. 


Når du har hæftet alle enderne, kan du lave kanten. 


1. Start med at lave en runde med granny stribes, hele vejen rundt om tæppet. Det giver en mere ensformet kant, og et bedre finish. Det gør du ved at sætte garnet til i et hjørne, og lave 1stgm-gr i hvert mellemrum, rundt om hele tæppet. I hjørnerne laver du 6stgm. 

2-5. lav 1fm i hver maske. I hjørnerne laver du udt x2 - så du har 2 udt lige ved siden af hinanden. 

Bryd garnet og hæft enderne. 

6. Afslut med en runde krebsemasker. Jeg har valgt at lave dem i en kontrastfarve, for at give lidt spil i tæppet. Jeg synes det giver en fin afslutning. Se billedet i bunden af siden, for at se hvordan mine hjørner ser ud. 


Hæft de sidste ender, og nyd dit smukke tæppe! 



0
Feed

Skriv en kommentar